Топ – 6 салатів з курячим філе!
Інгредієнти:
– відварене куряче філе – 300г
– квасоля (відварна або консервована) – 200г
– сир (твердий) – 150г
– кукурудза (консервована) – 400г
– мариновані огірки – 3-4 шт.
– чорний хліб – 3 скибочки
– часник – 1 зубчик
– сіль, майонез, пучок петрушки
Приготування:
1. Часник очистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.
2. Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без масла.
3. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
Мариновані огірки нарізати кубиками.
4. З кукурудзи злити рідину. Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою.
5. Петрушку вимити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати.
6. У салатнику змішати куряче філе, квасоля, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики із чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.
2. Салат з куркою, сиром, грибами і помідорами
Інгредієнти:
Філе курячої грудки – 400г
Помідори черрі – 250г (можна взяти звичайні, але з черрі, на мій погляд, смачніше)
Сир – 200г
Печериці – 250г
Майонез
Сіль
Приготування:
Куряче філе відварити, вийняти з бульйону, остудити.
Печериці помити, порізати на невеликі шматочки, обсмажити в мінімальній кількості олії, остудити.
Філе порізати невеликими шматочками.
Сир порізати кубиками 5х5мм, помідори на четвертинки.
Курку, сир, гриби і помідори змішати в ємності.
Заправити майонезом, посолити за смаком, перекласти в салатник і подавати.
3. Салат «Здоров’я»
Інгредієнти:
250 г курячого філе відварюємо (або курку)
200 г грибів шампіньйонів і 1 головку цибулі нарізаємо довільно і обсмажуємо
200 г твердого сиру потерти на крупній тертці або порізати дрібними кубиками
2-3 шт помідор – порізати кубиками
1 банка маслин – порізати кружечками
зелений лук, майонез. . .
Приготування:
На дні тарілки робимо сіточку з майонезу і викладаємо шарами :
Перший шар салату – курка , потім змащуємо майонезом і шар грибів.
Наступний укладаємо шар сиру, а потім – помідори.
Не забуваємо кожен шар промазати майонезом, а верхівку салату прикрасять порізані маслини і зелений лук. Залишаємо салат з куркою на ніч у холодильник і даємо просочитися.
Смачний салатик!
4. Салат з курки
Інгредієнти:
Куряча грудка 2 шт;
Помідор 2 шт;
Чорні оливки (б/к) 80 г;
Селера 3 стебла;
Зелена цибуля опціонально;
Малиновий оцет 1 ст. л. ;
Оливкова олія 3 ст. л. ;
Часник 1 зубчик;
Сіль за смаком;
Перець за смаком;
Приготування:
1. Час приготування – 15 хвилин
2. Наріжте курячу грудку смужками.
3. Наріжте цибулю, селеру, помідори і оливки. Перемолите горіхи.
4. Приготування заправки:
Змішайте оцет, олію, сіль, перець, видавити часник (за бажанням).
5. Заправте салат заправкою, акуратно перемішайте.
готовий.
5. Салат “Курочка-Снігурочка”
Інгредієнти:
– 300 гр відвареного курячого філе
– 2 червоні цибулини
– 1 червоний перець
– 1 жовтий перець
– пучок зеленого цибулі
– 0,5 качана китайської капусти
Для заправки:
– 2 столові ложки сметани
– 1 столова ложка готової гірчиці
– 1 зубчик часнику (через прес)
– сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Цибулину нарізати півкільцями, перець нарізати соломкою, зелену цибулю і капусту нашаткувати, курку нарізати кубиками.
2. Для приготування заправки слід просто перемішати всі інгредієнти і соус готовий.
3. Всі інгредієнти викласти, перемішати, полити соусом і прикрасити подрібненою зеленою цибулею.
6. Салат Шерлок (дуже смачний і ніжний)
Смажену цибулю надає такого ситного рецептом особливу нотку. А назва цього салату говорить сама за себе – він готується просто елементарно, Ватсон! .
Щоб приготувати салат Шерлок нам знадобляться:
– 250г відвареного курячого філе;
– 200 г маринованих шампіньйонів;
– 4 варених яйця;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 80г очищених волоських горіхів;
– 200г майонезу;
– сіль, перець, рослинна олія.
Почистіть цибулю від шкірки, дрібно наріжте його і на сковороді з маслом обсмажте до золотистого кольору. Можна в процесі смаження трохи цибулю посипати сумішшю спецій для курки. Разом з ефірними маслами цибулі, суміш дасть додаткову ароматну і смакову особливості.
Наріжте курку і яйця дрібними кубиками, а печериці – тонкими пластинками. Злегка обсмажте горіхи на сковороді, і подрібніть їх.
Змішайте всі інгредієнти, залишивши лише трохи горіхів для прикраси, і посоливши і поперчив блюдо, заправте салат Шерлок майонезом. Зверху красиво викладіть залишилися горіхи.